ÖZEL ÖZEL EĞİTİM DERNEKLERİ FEDERASYON BAŞKANI SAYIN KILIÇ'TAN KDV,KURS VE RAM AÇIKLAMASI

Kıymetli il Başkanlarımız Değerli Kurucu Kardeşlerim üyelerimiz,
Bilindiği üzere 30 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2913 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile özel öğretim kurumlarının KDV oranları %1’e indirilmişti. Konuyla ilgili olarak Federasyon Başkanımız sayın Yunus KILIÇ ve yönetim kurulu üyemiz sayın Sami GÜLSUYU, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanı sayın Bekir BAYRAKDAR ile görüşmüşlerdir. Kendisi konuyu detaylı bir biçimde değerlendirmek üzere KDV Daire Başkanı sayın Adem BİLGİLİ’ye yönlendirmiş, sayın BİLGİLİ ile yapılan değerlendirmede ise, önümüzdeki süreçte oluşacak KDV alacaklarımızın 2006 tarih ve 99 seri no’lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği uyarınca gelir vergisi, kurumlar vergisi, stopaj ve SGK primleri gibi diğer kamu alacaklarından mahsup edilebileceği öğrenilmiştir. Bir diğer ifadeyle önümüzdeki süreçte meydana gelecek KDV fazlamızın mahsubu için 2021/Haziran ayı beklenmeyecek, diğer vergi ve SGK primlerinden mahsup edilebilecektir.

İkinci bir husus ise özel eğitim alanı uzman öğretici kursları ile ilgilidir. Daha önce protokolünü imzaladığımız söz konusu hizmet içi eğitim kursunun 14 Eylül 2020 tarihinde başlayacağı bilgisi Daire Başkanı Sn Sibel AKBIYIK tarafından iletilmiştir.
Üçüncü husus ise dün Ramlardan Sorumlu Daire Başkanımız Dr Murat AGAR beyle yaptığımız görüşmede yaşanan sıkıntılardan bahsettik çok verimli bir tlf görüşmesi oldu kendisi Ankara dışında olduğu için önümüzdeki hafta içerisinde İvedilikle bu konu üzerinde çalışma yapacaklarını yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu tarafımıza ifade ettiler önümüzdeki hafta RAM raporlarının uzatılması beklenmektedir.
YUNUS KILIÇ
GENEL BAŞKAN