TTK ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK ALANLARI DEĞİŞTİRDİ.
GÖRME İŞİTME VE ZİHİNSEL ALAN ÖĞRETMENLERİ ORTAK ALANA DÖNDÜ. TÜM BU ALANLARIN HEPSİNE DEVLET ARTIK ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ DİYECEK BU DURUMDA TTKNİN YENİ KANUNUYLA BİZLER DE GÖRME VEYA İŞİTME ENGELİLER ÖĞRETMENLERİNİ DE ZİHİNSEL ENGELLİLER ÖĞRETMENİ OLARAK ATAYABİLECEĞİZ. ZİRA DEVLET BİLE BU ŞEKİLDE YAPACAK ATAMASINI.
BUYRUN BURDAN YAKIN:)
HA BU ARADA EĞİTİM FAKÜLTGELERİNİN HERHANGİ BİR BÖÜMÜNDEN MEZUN OLUP ÖZEL EĞİTİM ALANINDA YÜKSEK LİSANS VE YA DOKTORA YAPANLAR DA ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ OLARAK RESMİ VE YA ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINA ATANABİLECEK.
BUYRUN BURDAN DA YAKIN
Gerçekten bir de böyle bir şey çıktı. Bu değişiklik pratik olarak bizleri nasıl etkileyecek? Yazdığınız gibiyse özel eğitim öğretmenliğinden mezun olmuş bütün öğretmenleri aynı isimle atayabilecek miyiz? Ya da örneğin sertifikalı sınıf öğretmenleri işitme engelliler rehabilitasyon merkezinde de çalışabilecek mi? Bununla ilgili somut bilgi sahibi olan var mı? O değil eğitim bir oyuncak misali bir bebeğin eline verilmiş ve bununla hunharca oynanıyormuş gibi hissetmiyor musunuz siz de? Ben artık yapılan değişiklikleri takip edip yorumlaması için bir personel istihdam ediyorum