Sayın dengeegitim,
İdari izin olduğunda bu durum kamu okullarına devam eden öğrencilerin ÖERM'lerinde gelebileceği saat aralığını genişletir. Ancak idari izinler sistem tarafından dikkate alınmadığı için sizin programınızı esnetebilmeniz mümkün olmaz. Daha önceden nasıl planlanmışsa (okula giden öğrencilerin sabahçı / öğlenci / tam gün olmalarını dikkate alarak) seanslarınızı yapmanız gerekir. Yani nasıl olsa idari tatil, istediğim saatte ders verebilirim diyemezsiniz, sistem kabul etmeyecektir.
Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının mülki idare amirliklerince (illerde valilik, ilçelerde kaymakamlık) herhangi bir sebeple tatil edilmesi (kar, yağış, fırtına, toplumsal olaylar, deprem vb.) durumunda ÖERM'lerinde de eğitim yapılamaz. Çünkü öğrencilerin dışarda olmalarının engellenmesini gerektirecek bir mücbir sebep mevcuttur ve güvenlik konusu herkesi eşit biçimde kapsar.
Oysa bakanlar kurulunun verdiği karar bir idari izin kararıdır. Bu tür izinler bu bağlamda değerlendirilmez. Milli Eğitim Müdürlükleri kendi başlarına böyle bir karar alamazlar. Onlar sadece üst makamların kararlarının uygulanmasını sağlarlar. Bu meyanda önümüzdeki günleri ilgilendiren kararların mahreci bakanlar kurulu olduğu için Milli Eğitim Müdürlükleri bunun uygulanmasını sağlayacaklardır. Kendiliklerinden "örgün ve yaygın eğitimi" tatil edemezler.
Kısacası 28-29-30 Ekim günlerine ilişkin olarak herhangi bir yeniden planlama yapılmaz, çalışanlar da izinli sayılmazlar. Tabii ki ilk iletimde ifade ettiğim gibi işverenler kamu takvimine uyum sağlamak iradesi gösterebilir ve izin verebilir, bu konuda bir kısıt yoktur. Ancak eğer izin kullanılmıyorsa ayın başında nasıl planlanmışsa aynı şekilde seanslara devam etmek gerekecektir, kamunun idari izinleri nedeniyle öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki derslerine devam etmeyecek olmaları dikkat edilmesi gereken saat kısıtlamalarını izale etmez.
Kolaylıklar dileğiyle,