esinti yazan:
SAYIN CEMİL KILINÇ Söylediğinize katılmakla birlikte özel eğitimde verilen yüksek lisans tamameneğitim amaçlı olmayan dostlar alışverişte görsün hesabı uyduruk nitelik ve nicelik arz etmeyen bazı kaygılarla yapılmış bir eğitim.
Kusura bakmayın da,
Şu anda Türkiyenin 2 büyük üniversitesinin (Ankara ve Gazi) Özel Eğitim bölüm başkanları yüksek lisasn yapmış Çocuk Gelişimcilerdir. Yüksek lisansı bu kadar küçümsemenizi hiç anlamadım? Orada gidip de iktisat mezunu adam yüksek lisans yapmıyor, yine eğitim kökenli kişiler yüksek lisans yapıyor.
Gerekçeleriniz hiç doğru değil, hiç tatmin edici de değil. Tamam, sertifikaya karşı olmak başka bir şey. Kimse sertifikaların mucize yarattığını falan iddia etmiyor. Ama siz işi olmadık yerlere çekiyorsunuz.
Sorun son derece basit! MEB'in kafasındaki eğitim modeline uyacak kadar eğitimci yok ülkede... MEB bu sorunu doğru yollardan çözmek yerine kendince geçmişten beri kullandığı Sertifika denen bir yola başvurarak çözdüğünü düşünüyor. Aynı şeyi sadece özel eğitimde değil, devlet okullarında da yaptı yıllarca.
Siz bu durumdan rahatsızlık duyuyorsanız çözüm basit. Bir yakınınız eğitim alacaksa "ben sertifikalı öğretmen istemiyorum" dersiniz olur biter. Zaten sizin bu konuyu sürekli kaşıyıp kanatmanızla MEB fikir değiştirecek de değil. Çünkü mevcut düzende başka çözüm yolu yok.
En büyük işveren olan devlete dönüp bakın, o bile "boş olan öğretmenler isterse özel eğitim dersine girsinler" diyor. Daha 2-3 ay önce bunun için yazı yayınlandı. Devletin dolduramadığı öğretmen boşluğunu özel sektör nasıl dolduracak?