Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: ram raporu olan öğrenci

ram raporu olan öğrenci 19 Şub 2018 10:06 #41

  • garip
  • garip Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 951
  • Teşekkür Sayısı: 383
  • Başarı: -55
garip yazan:
sizgin yazan:
4 yildir ozel egitime gelen ve baslabgicta %70 mental durumda olan ogrencimizi egitim sureclerindeki basarilari sebebiyle %25 engel durumuna kadar getirdik. Bu ogrencimiz su an lise son sinifta ozel alt sinif ogrencisi. Lakin ekpss sinavina hazirladigimiz ve cok umutlu oldugumuz ogrencimiz ekpss sinavi sartlarinda bu sene eklenen %40 ve uzeri engel maddesi yuzunden ekpss sinavina giremiyor. Lise hayati boyunca ozel alt sinifta devam eden ogrencimizin hayatini karartmis olan bu maddenin aslinda rehabilitasyon merkezleelrinin kurulus amacini baltalayan bir durumdur. Aileye git bizi cimere sikayet edin dedim sonuna kadar haklisiniz bu cocugu %40in altina biz dusurduk ve tek suclusu da biziz dedik. Yazik cok yazik simdi bu ogrencimiz tam anlamiyla Rehabilite oldu ama burokrasimin rehabilite olmaya ihtiyaci var maalesef.

sn sizgin, yukarıda anlattığınız tablo şu anda ülkemizde engellilerin içinde bulunduğu durumu çok iyi özetliyor.
neresinden başlayayım?
1-yüzde 70 engel oranı 4 yılda yüzce 25'e gerilemez. yani ağır zihinsel engelli birey haftada 2 seans özel eğitimle 4 yılda hafif düzeyliye dönüşmez. 2 rapordan biri yanlış. bu sağlık kurulu raporlarındaki tutarsızlığa iyi bir örnek.
2- yüzde 25 hafif düzeyde zihinsel geriliği olan lise öğrencisi özel alt sınıfa gitmemeli onun yeri kaynaştırmadır.
3- yüzde 40 sınırı on yıllardır ülkemizde uygulanan engelli haklarından yararlanma sınırıdır. yani engel oranın yüzde 39 ise engelli kabul edilmiyorsun (çok yanlış ve saçma) ve engelli haklarından yararlanamıyorsun. 10 yıl önce değişen (balthazar) skr değerlendirme ölçeği ile yüzde 40 engeli olanların oranı engellilik oranı yüzde 20-25'lere düştü. ülkemizde yüzde 12,28 (kim neresinden uydurduysa) olan engelli nüfusunun genel nüfusa oranı bu değişen kriterlerle yüzde 8'lere düştü.
yani yüzde 40 ve üzeri koşulu on yıllardır var.
4- bu maddenin rehabilitasyon merkezlerinin kuruluş amacını baltalamak gibi bir amacı yoktur. reh. merkezleri için yüzde 20 oran yeterlidir.
bu maddenin amacı devletin engelli bireyler üzerinden tasarruf yapmak istemesinden başka bir şey değildir. olması gereken yüzde 15-20'dir.
5- aile sizi cimere neden şikayet etsin, sizde haftada 2 seansla yüzde 70'leri yüzde 25'lere düşürme becerisi varsa tüm öğrencilerinizin oranının aynı şekilde 4 yılda yüzde 45-50 düşmesi gerekir.hatta 1-2 yılda tüm öğrencilerinizin mezun edilmesi gerekir ki elinizde öğrenci kalmaz, eğer öyleyse birşey demem saygıyla eğilirim. burada şikayet edilmesi ve hak aranması gereken konu sağlık kurulu raporlarındaki tutarsızlık ve devletin yüzde 40 gibi yüksek oranla engelli hakları konusunda sınırlama getirmesidir.
6- bürokrasinin değil sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığının bu konuyu daha radikal, bilimsel, insancıl ve hak temelli ele almasıdır...

bu patinajı daha fazla sürdürmek istemiyorum. yukarıda yanıtını vermişim ama sizden geri dönüş olmamış. yukarıda yalnızca kendi başarınız gibi söz ediyorsunuz şimdi işin içine devletin öğretmenlerini katıyorsunuz.
bende yanıtımı güncelleyeyim. sizin haftada 2 seansınız ve devletin alt özel sınıfı desteğiyle yüzde 70 engeli olan bir öğrenci 4 yılda yüzde 25'e gelmez. TEKRAR vurguluyorum 2 rapordan biri hatalı!
başka da yanıt yazmayacağım, bilginize...
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Sayfa oluşturma zamanı: 0.343 saniye
Sistem Kunena Forum