FORUM HAKKINDA ÖNEMLİ NOKTALAR
Lütfen Dikkat Edelim
* Yeni konu (başlık) açarken, kategorimizi doğru seçelim ki ihtiyacı olan diğer kayıtlı- kayıtsız kullanıcılarımız konuları bulmakta zorluk çekmesin.


* Lütfen Caps Lock açıkken yani büyük harflerle gönderi atmayalım.


*Ekleyeceğiniz dosyalarınızın, bilgisayarınız tarafından virüs taramasını sorunsuz geçtiğine emin olun. Eğer emin değilseniz ekli dosyanızı 3. parti linklerle ekleyebilirsiniz.


*Tüm dünyanın kullandığı en güvenli resim yükleme araçlarını kullanarak, dosyalarınızı tamamen ücretsiz yükleyip link kullanarak yayınlayabileceğiniz siteler:
http://thumb.it/
http://imageshack.us/
Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Eğitim ile ilgili dosya ve belgeler arşivi

BAŞLIK: Pepr kursu konya

Pepr kursu konya 27 Kas 2016 14:22 #1

  • ademcali
  • ademcali Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 2
  • Başarı: 0
Yrd.Doc.Dr. Alev GİRLİ hocamızın katılımlarıyla 15/16 Ocak 2017 tarihlerinde Konya da PEP R kursu düzenlenecektir

www.turkuazbgt.com


( Psiko- Eğitimsel Profil ) Ölçeği Eğitimi Programı

Eric Schopler ve arkadaşları tarafından ABD’de geliştirilen ve 30 dan fazla ülkede kullanılan TEACCH programının çocukluk dönemi ölçeği olan PEP (1972)in 1979 da revize edilen formu olan PEP-R otizm spektrum bozukluğu grubunda yer alan 0-12 yaş arası çocukları gelişimsel ve davranışsal alanda değerlendiren, bireysel eğitim programı (BEP) hazırlanmasına olanak veren bir değerlendirme aracıdır.
PEP-R ile çocuğun yedi gelişim alanında (taklit, algı, ince motor, kaba motor, el-göz koordinasyonu, bilişsel ve sözel alanlardaki) hâlihazırdaki düzeyi, yeterlilikleri ve yetersizlikleri belirlenmektedir. Bunun yanı sıra, her gelişim alanında gelişmekte olan beceriler belirlenerek BEP gelişimsel alan programı hazırlanmaktadır.
Davranışsal alanda ise çocuğun, otistik davranış özelliklerinin yoğunluğu dil, ilişki ve duygulanım, oyun ve materyallere ilgi, duyusal tepkiler olmak üzere dört alt alanda otistik davranış özelliklerinin yoğunluğu değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme sonucunda BEP davranışsal alan hedefleri belirlenmektedir.

Eğitim
PEP-R’ın psikometrik özellikleri, maddelerin içeriği, özellikleri ve uygulamasını kapsamaktadır.
Her maddenin uygulaması Hollanda ve Türkiye’de yapılan video çekimleri üzerinden yapılacak ve bir örnek öğrenci için BEP hazırlama süreci (performans raporu ve eğitim hedefleri) öğretilecektir.

Katılım Koşulları:
Üniversitelerin 4 yıllık lisan programını tamamlayan psikoloji, PDR, özel eğitim, çocuk gelişimi ve eğitimi, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği bölümlerini bitirmiş veya son sınıfta olan öğrencileri katılabilir.

Eğitim Tarihi: 15-16 Ocak 2017 Eğitim Süresi: 2 gün 16 saattir

Not: Katılımcılar yaptıkları uygulamalar için süpervizyon alabilir. Bunun için, katılımcıların 5 test uygulaması yapması ve bir uygulamayı videoya kaydetmesi gerekmektedir. Çekimler eğitimci tarafından izlenerek online geri bildirim verilecektir. Uygulamaları doğru ve tam olanlara katılım belgesi verilecektir.

Ücret : 750 TL+KDV
Tarihler : 15-16 Ocak 2017 cumartesi, Pazar
Saat : 9.30-17.00
Kontenjan: max 25 kişi


Yer : Gherdan Otel ( 0332 255 25 15)
(gherdanotel.com.tr)
Kosova mah. Bende Sok. 12/1 Selçuklu KONYA



Kayıt ve ödeme : Sınırlı sayıda kontenjan olduğundan, katılımcıların öncelikle telefonla Turkuaz BGT ye (TEL: 033 2320 61 65 – Adem ÇALI 0553 131 4977 ) ön kayıt yaptırmaları rica olunur.

*** Telefonla kayıt yaptıran katılımcıların en geç 24 Aralık 2016 tarihine kadar İŞ BANKASI ZAFER ŞUBESİ 4509 1131590 nolu hesaba Fatih ÇETİNER adına eğitim ücretini yatırmaları ve banka dekontunu mail ile (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) göndermeleri gerekmektedir. Böylelikle katılımcıların kesin kaydı yapılacaktır.
Not: Bankaya ödeme yaparken kendi isminizi belirtmeniz rica olunur.
ELDEN ÖDEME YAPILMASI KABUL EDİLMEYECEKTİR.


Eğitimci Kısa Özgeçmiş

Yrd. Doç. Dr. Alev Girli

Hacettepe Üniversitesinde Psikoloji lisans, Dokuz Eylül Üniversitesinde Eğitim Bilimleri Bölümünde PDR anabilim dalında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır. Okul Öncesi eğitiminde ve özel eğitim alanında eğitimci ve yönetici olarak çalışmıştır. 2003 yılında Yrd. Doç. ünvanı ile DEÜ PDR anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev almış, 2007 yılından bu yana Özel Eğitim Bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Çalışmaları, otizm, dikkat eksikliği özel öğrenme bozukluğu olan bireylerin eğitimi, zihin kuramı, kaynaştırma ve aile eğitimi ve danışmanlığı alanlarında yoğunlaşmıştır. PEP-R ve TEACCH programı kullanılarak yapılan eğitim uygulamalarına yönelik ulusal ve uluslararası çalışmaları bulunmaktadır.

Psikolog Dr. Semra ÖZTÜRK

Hacettepe Üniversitesinde Psikoloji lisans, Dokuz Eylül Üniversitesinde Eğitim Bilimleri Bölümünde PDR anabilim dalında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır. Işık Özel Eğitim Merkezi kurucularından olup 20 yılı aşkın bir süredir özel eğitim alanında zihin engelli çocuklar ve otizmli çocukların eğitiminde eğitimci, yönetici, eğitim koordinatörü olarak aktif şekilde yer almaktadır.


Katılımcının
Adı Soyadı:_______________________________________________-

Mesleği/ Devam Ettiği Bölüm:__________________________________

Çalıştığı Kurum:_____________________________________________

İletişim Bilgileri (tel-iş ve cep)__________________________________

Bu koşulları okudum ve kabul ediyorum.

İmza _________________________
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Sayfa oluşturma zamanı: 0.596 saniye
Sistem Kunena Forum