Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: DİL VE KONUŞMA SEMİNERİ

DİL VE KONUŞMA SEMİNERİ 16 Ara 2014 23:19 #1

  • ongun51
  • ongun51 Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 7
  • Teşekkür Sayısı: 3
  • Başarı: 0
Artikülasyon Setimizin Tanıtım Günleri de Eğitim Tarihleri İle Aynı Tarihlerdir (Tanıtım Gününe Özel Dil ve Konuşma Setimiz %10 İndirimli)

Kayıt ve Bilgi: 0554 958 53 78 - 0546 218 6 218
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir., Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Kayıt İçin İsim Soyisim, Telefon ve Branşınızı Mail Atmanız Yeterlidir.

Ödeme Seçenekleri
Kredi Kart (Taksit- Tek Çekim) ve Havale ( Ödemenizi Seminer Günü de (Nakit-Kartla) Yapabilirsiniz.
Havale için hesap numaraları için tıklayınız

20 Aralık 2014 Özel Gereksinimli Bireylerde Dil ve Konuşma Eğitimi ISTANBUL Süleyman Şah Üniversitesi-Kartal Çevizli Atalar (Kartal Anadolu Adliyesi Arkası) detay için tıklayınız

21 Aralık 2014 Özel Gereksinimli Bireylerde Dil ve Konuşma Eğitimi IZMIR Gediz Üniversitesi Çankaya Kampüsü/Hürriyet Bulvarı No-16 (detay için tıklayınız)

27 Aralık 2014 Özel Gereksinimli Bireylerde Dil ve Konuşma Eğitimi
ANKARA

SELANİK CADDESİ 19-4 KIZILAY
MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI KONFERANS SALONU

28 Aralık 2014 Özel Gereksinimli Bireylerde Dil ve Konuşma Eğitimi ADANA
Adana Ticaret Odası Detay için tıklayınız

DİL VE KONUŞMA SETİMİZİ TEMİN ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
ÖZEL GEREKSINIMLI COCUKLARDA DIL VE KONUSMA TERAPISI SEMINER VE WORKSHOP UYGULAMALARI


AMAÇ: Özel gereksinimli çocuklar ve yetişkinler ile çalışan uzman personellerin ve dil ve konuşma bozukluğundan etkilenmiş çocuklara ve yetişkinlere sahip ailelerin dil ve konuşma bozuklukları ile ilgili alanlarda inter disiplinler olarak çalışma ve öğrenme becerilerinin artırılarak hasta merkezli terapi desenleri oluşturmalarına katkı sağlamak.

Kimler katılabilir: Rehabilitasyon merkezleri, engeliler merkezleri, okullar, klinikler ve hastanelerde çalışan uzman personeller ,öğrenciler, dil ve konuşma bozukluklarından etkilenmiş çocuk ve yetişkinlerin aileleri.

Uygulama: Eğitimler 1 tam gün olarak tasarlanmıştır. Teorik konular Seminer seklinde sunulacak uygulamalar ve vaka örneklemleri de workshoplarda interprofesyonel takımlar arasında tartışılacaktır.

Workshop Oturumlarında her masa da 5-6 farklı uzmanlık alanında uzmanların yansıra aileler bulunacak kendilerine verilen konu üzerine beyin fırtınası yapmaları beklenecek ve çıkardıkları sonuçları önlerinde bulun kâğıda yazmaları istenecektir. Daha sonra workshop u yöneten uzman ekip tarafından bu kâğıtlar toplanarak herkesin göreceği bir yere asılıp üzerine tartışmalar yapılacaktır. Bir sonra ki basamakta ise beyin fırtınası yapılan konu ile ilgili ayni uzman takımına vaka örnekleri verilecek ve terapi deseni oluşturmaları beklenecektir oluşturulan terapi desen örnekleri yine bütün uzmanlarca tartışılıp oturumu yöneten uzmanlar tarafından dünyadaki örnekler sunulup workshopa katılan profesyonellerin ve ailelerin farklı bakış acıları ile hasta merkezli terapi desenleri oluşturmalarına katkı sağlanacaktır.

Örneğin; zihinsel yetersizlikten etkilenmiş bireylerin dil ve konuşma terapisi ile ilgili bir konu baslığı 5 farklı alanda uzmanın bir arada olduğu bir gruba verilecek ve grubunun bu konu üzerine düşünmesi ve çıkarımlarda bulunarak ortak bir paylaşımda bulunmaları sağlanacak bu paylaşımlar salondaki diğer uzman grupları ile de paylaşılarak farklı bakış açıları ve farklı öneriler değerlendirilecek daha sonra ayni uzman grubuna zihin engelli çocuklarda dil ve konuşama terapisi ile ilgili bir vaka örneği verilecek uzmanların ve ailelerin bu vaka örneği üzerine tartışmaları ve interprofesyonel bir terapi deseni örneği yada eğitim planı çıkarmaları beklenecektir. Çıkartılan bu plan yine salonda ki diğer uzmanlar ile tartışılıp farklı bakış açıları farklı yaklaşımlar ve de en önemlisi interprofesyonel çalışma becerileri geliştirilmesi hedeflenecektir.

Eğitim verecek uzman personelimiz uluslararası dil ve konuşma terapisi modellerinin uygulama ve örneklerini sunacaklardır. İngiltere modeli ve Amerika modellerinin yani sıra Sovyet modeli ile karşılaştırmalar yapılacaktır.

Aile ve uzmanların ayni masa etrafında oturup interprofesyonel bir şekilde yansımalı olarak öğrenme ve öğretme faaliyetleri içerisinde yer alması ve bu paylaşımların salondaki diğer uzamanlar ile paylaşımı çok önemli bir bakış açısı sunacaktır.

ÖNCEKİ SEMİNERLERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

EĞİTİMİ VEREN UZMANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL GEREKSINIMLİ BİREYLERDE DİL VE KONUŞMA EĞİTİMİ

PROGRAMI İÇERİĞİ

SÜRE KONU TUR
Interprofesyonel Eğitim ve çalışma seminer
DİL VE KONUŞMA ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ
Dil ve konuşma anatomisi ve fizyolojisi seminer
TERAPIYE HAZIRLIK ASAMALARI
Postur (Uygun oturuş ve duruş) workshop
Oral Motor Masajlar workshop
Oral Motor Egzersizler workshop
Terapi öncesi Aile eğitim çalışmaları seminer
Genel terapi planlaması seminer
Özel gereksinimli bireylerde Dil ve konuşma gelişiminin değerlendirilmesi ve performans alimi seminer
Özel gereksinimli bireyler için dil ve konuşma terapisi seans planı seminer
TERAPI ASAMASI
Zihin Engelli Bireylerde Dil ve Konuşma Eğitimi seminer-workshop
Otizm de Dil ve Konuşma Eğitimi seminer-workshop
Is itme engelli bireylerde Dil ve Konuşma Eğitim seminer-workshop
Noro motor boz ve Cerablalpalsy de (CP)dil ve konuşma eğitimi seminer-workshop


ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERDE

DIL VE KONUSMA EĞİTİMI

PROGRAMI İÇERİĞİ

YER ZAMAN KONU ISLEYIS
08:30-09:00 Kayıt Tanışma
09:00-09:15 Interprofesyonel Eğitim ve çalışma Interprofesyonel çalışma ve uygulama örnekleri anlatılacak
DİL VE KONUŞMA ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ
09:15-10:00 Dil ve konuşma anatomisi ve fizyolojisi Dil konuşma anatomi ve fizyolojisi ile ilgili genel bilgi ve videolar paylaşılacak.
TERAPIYE HAZIRLIK ASAMALARI
10:00-10:15 Postur (Uygun oturuş ve duruş)Diyafram nefesi çalışmaları Dil ve konuşma eğitimine başlamadan önce bireyin durusu ve diyafram nefesi video destekli sunulacak.
10:15-10:45 Oral Motor Masajlar-Genel masajlar-Engel türlerine göre masajlar-Seslerin öğretimine göre masajlar Engel türlerine göre ve Hedef seslere yönelik oral motor masajların uygulamalı gösterimi yapılarak katılımcılarında yanın daki katılımcılara uygulamaları istenecek.Örneğin: B sesi masajı gösterilip katılımcıların bu masajı uygulamaları beklenecek.Video ve sunularla desteklenecek.
KAHVE ARASI 10:45-11:00
11:00-11:15 Oral Motor Egzersizler Engel türlerine göre ve Hedef seslere yönelik oral motor egzersizler uygulamalı gösterimi yapılarak katılımcılarında yanındaki katılımcılara uygulamaları istenecek.Örneğin: B sesi egzersizi gösterilip katılımcıların bu egzersizleri uygulamaları beklenecek. Video ve sunularla desteklenecek.
11:15-11:30 Terapi öncesi Aile eğitim çalışmaları Özel gereksinimli çocuklara sahip ailelerin dil ve konuşma eğitim seansını hazırlanmaları ve evde konuşma eğitimi ile ilgili sunu çalışmaları yapılacak.
11:30-11:45 Genel terapi planlaması Özel gereksinimli çocuklarda dil ve konuşma eğitiminde genel bir seans akışı nasıl tasarlanmalıdır ile ilgili sunu yapılacak.
11:45-12:00 Özel gereksinimli bireylerde Dil ve konuşma gelişiminin değerlendirilmesi ve performans alımıEngel türlerine göre performans alımı Özel gereksinimli çocuklarda dil ve konuşma değerlendirmesi ve performans alımı ile ilgili bilgi sunulacak. Ve speech academy dil ve konuşma tarama yöntemi ile ilgili bilgi verilecek.
12:00-12:15 Özel gereksinimli bireyler için dil ve konuşma terapisi seans planıEngel türlerine göre performans alımı Özel gereksinimli çocuklarda dil ve konuşma eğitiminde genel bir seans akışı nasıl tasarlanmalıdır ile ilgili sunu yapılacak. .(speech academy seans yasamın içinde dil ve konuşma eğitimi seans plan örneği sunulacak.
12:15-13:00 Artikülasyon (sesletim becerileri)Bütün seslerin öğretimi(b,p,c…)
13:00-14:00 OGLE YEMEGI

TERAPI ASAMASI
14.00-15.00 Zihin Engelli Bireylerde Dil ve Konuşma Eğitimi Bu bolümde-muayene-öykü alımı-performans alımı-interprofesyonel destek alımı-Seans öncesi aile eğitimi-zihin eng.oral motor masajlar-zihin engellilerde oral motor egz.-sesletim artikülasyon eğitimi(Bütün seslerin öğretiminin gösterimi)-Basamaklandirilmis dil ve konuşma eğitimi-Patries Logan yöntemi ile zihin eng.çocuklara dil ve konuşma eğitimi.
15.00-15.45 Otizm de Dil ve Konuşma Eğitimi Bu bolümde-muayene-öykü alımı-performans alımı-interprofesyonel destek alımı-Seans öncesi aile eğitimi-Otizm de oral motor masajlar-Otizmde oral motor egz.-Dikkat ve iletişim becerileri eğitimi. Göz kontağı basamakları-Otizmde sesletim artikülasyon eğitimi(Bütün seslerin öğretiminin gösterimi)-Konuşma defteri ve konuşma albümü yöntemleri-müzik oyun ve etkinlilerle konuşma öğretimi-Bilgisayar programları ve uygulamalar ile dil ve konuşma eğitimi
15.45-16.00 KAHVE MOLASI
16.00-17.00 İşitme engelli bireylerde Dil ve Konuşma Eğitim-Cochlear implant(Ameliyat öncesi-sonrası çalışmalar)-Total işitme kayıpları-İşitme cihazı ile dil konuşma egit. -muayene-öykü alımı-performans alımı-interprofesyonel destek alımı-Seans öncesi aile eğitimi-işitme engeliler de oral motor masajlar-işitme engellilerde oral motor egz.-Sesleri fark ve ayırt etme çalışmaları-Sesleri taklit çalışmaları-Sesletim çalışmaları(artikülasyon çalışmaları bütün seslerin)-Konuşma defteri, albümü ve olay kart çalışmaları-Oral-sözel doğal yöntem ile dil ve konuşma çalışmaları-Total communication modeline göre dil ve konuşma çalışmaları-İşaret dili yöntemine göre dil ve konuşma çalışmaları.-Doğal dil ve konuşma yöntemine göre çalışmalar
17.00-17.30 Noro motor boz ve Cerablalpalsy de (CP)dil ve konuşma eğitimi-Nörolojik boz.-Travmalar-Cerebral palsy-Salya kontrolü-çiğneme-yutma -Muayene-öykü alımı-performans alımı-interprofesyonel destek alımı-Seans öncesi aile eğitimi-Oral motor masajlar-Oral motor egz.-Talk toolslar-Kas uyaranla dil ve konuşma çalışmaları-sesletim ve artikülasyon çalışmaları
17.30-18.00 SORU-CEVAP KAPANIŞ Katılım belgesi taktim.
DİL VE KONUŞMA SETİMİZİ TEMİN ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Düzenleme: 16 Ara 2014 23:21 yazan ongun51.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ozeltercih
Sayfa oluşturma zamanı: 0.376 saniye
Sistem Kunena Forum