Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: denetim ve dernek

denetim ve dernek 08 Kas 2017 12:29 #1

  • Isyankar
  • Isyankar Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Junior Uye
  • Gönderiler: 37
  • Teşekkür Sayısı: 29
  • Başarı: 0
şimdi ben derneklere sallayınca bazılarınız kızacak ama kızmayın arkadaşım.......

Bizim yönetmeliklerimizin hiçbirisinde yazmamasına rağmen, hatta okul servisleri yönetmeliğinde de yine bizimle ilgili herhangi bir şey yazmazken bu konudan denetlenmemizin ne kadar saçma olduğunu.....
MEbe bağlı okul ve kurumlar bile artık demirbaş eşya defteri kullanmayı bırakmışken ve yine yönetmeliklerimizde bununla ilgili bir bilgi olmamasına rağmen bu konudan denetlenmemiz ne kadar saçma değilmi.
müfettişlerin harıl harıl kdv, stopaj ve diğer vergi dekontlarını istemesi üstelik borcu yoktur kağıdı olmadan ödeneklerimizin alınamadığının bilinmesine rağmen bunun istenmesi.....
elektirik doğalgaz su tesisatının periyodik bakımları ve onaylı elektrik projesinin istenmesi ne kadar saçma sapan uygulamalar değilmi.
Daha sayacak onlarca şey var. ve işin en kötüsü bizlerin haklarını pardon dernek üyesi olan arkadaşların haklarını savunduğunu iddia eden derneklerin bu konuda müdahil olamayıp istenen bu sapır saçma evrakların neden ve niçin istendiğini sorgulamaması olsa gerek. Gerçekten hangi akılla mantıkla yönetmeliklerimizde olmayan bu evraklar bizlerden isteniyor. Dayanağı nedir?
Derneklerin hakkınıda yememek lazım tabiki. Geçtiğimiz günlerde antalyada bir toplantı yaparak sıkıntılarımızı dile getirdiler. Helal olsun. toplantıya giden bir arkadaşım ne kadar da heyecanlı güzel güzel iyi şeyler olacak diye anlatıyordu....
Sonuç ne oldu dersiniz. Sonuçta ramların bizden öğrenci başı para istediği gibi öök müsteşarıda zihinsel engelliler öğretmenliği kursu için dernek üyelerinden en az 500 tl para istemiş ve sadece dernek üyelerine özel bir kurs açtırabilmeyi becermişlerdir. Helal olsun. Peki dernek üyeleri bu 500 TL yi verirse diğer kurumlarda verebilir ve aynen ramlarda öğrenciye rapor vermeyip devleti kar a geçiren sivri zekalılar gibi kurs ücretlerini rehabilitasyonlardan alarak devleti kara geçirecek yeni bir sistem bulunmuş oldu. hepimize geçmiş olsun.
Yine bundan yıllar önce derneklerden birisinin baş tutarak sektörümüze attığı en büyük kazıklardan bir tanesini daha hatırlatmak isterim. ders sayılarının 6 dan 8 e çıkartılması ve hiç bir ücret verilmemesi.ne yazıkki şimdi de 8 olan ders sayısı 10 a çıkacak ve yine ücretini alamayacağız.aile eğitiminin ücretlerini alamadığımız gibi. servis ücretlerini alamadığımız gibi. bırakın bunları çoğu yıl enflasyonun altında ezildiğimiz işimizin hakkını alamadığımız gibi.
ben dernek üyesi değilim ama derneklerin ne kadar güçlü olabileceğini biliyorum. Ama mevcut derneklerin de üye aidatı toplamaktan başka hiçbir iş yapmadığınıda biliyorum. ne zaman ki dernekler, yumruğunu masaya vurur ve gerçekten haklarımızı savunur o zaman üye olabilirim ama şimdi değil.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: loupcendre, zennisan

denetim ve dernek 08 Kas 2017 15:15 #2

  • argun
  • argun Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Junior Uye
  • Gönderiler: 38
  • Teşekkür Sayısı: 5
  • Başarı: 0
dernek yönetimini bu kadar eleştiriyorsanız bir iş yapmadığını düşünüyorsanız.girin yönetime daha iyisini yapın kimse sze gelmeyin demez
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

denetim ve dernek 10 Kas 2017 01:18 #3

  • sizgin
  • sizgin Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 647
  • Teşekkür Sayısı: 401
  • Başarı: 14
Sayın İsyankar;
''Bizim yönetmeliklerimizin hiçbirisinde yazmamasına rağmen, hatta okul servisleri yönetmeliğinde de yine bizimle ilgili herhangi bir şey yazmazken bu konudan denetlenmemizin ne kadar saçma olduğunu.....
MEbe bağlı okul ve kurumlar bile artık demirbaş eşya defteri kullanmayı bırakmışken ve yine yönetmeliklerimizde bununla ilgili bir bilgi olmamasına rağmen bu konudan denetlenmemiz ne kadar saçma değilmi.
müfettişlerin harıl harıl kdv, stopaj ve diğer vergi dekontlarını istemesi üstelik borcu yoktur kağıdı olmadan ödeneklerimizin alınamadığının bilinmesine rağmen bunun istenmesi.....''
yukarıda saydıklarınızın tümüne katılıyorum dernek üyesi olarak.
Ancak (ancak ile başlayan cümleler sıkıntılıdır fark ettiniz sizde sanırım :))
evet ancak mevcut örgütlü yapıyı dağıtmak, hiç haline getirmek veyahut destekleyen ve inanan üyelerin dağılmalarına, üyelikten ayrılmalarına sebebiyet vermek ne kazandırır bize?

Ülkenin mevcut koşulları göz önüne alındığında masaya vurulacak bir yumruğun sizce bize olumlu bir dönüşü olur mu?
Argun arkadaşımın teklifini biraz daha inceltip şunu söylemek isterim ki '' dağıtmak toplamaktan daha kolaydır''. Bence elimizdeki birliğin farkına varıp, beğenmediğimiz yönetimleri değiştirme talebinde bulunmak daha doğru olur.
Sizden çözüm önerilerinizi sunmanızı ve arkanıza ciddi bir kitle toplayarak yönetime talip olmanızı bekliyoruz.
İyi çalışmalar.
Sus kimseler duymasın, duymasın ölürem ha,
Aymışam yarı gecede, seni bulmuşam sonra...
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Sayfa oluşturma zamanı: 0.362 saniye
Sistem Kunena Forum