Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: Derneklerin otoritesi???

Derneklerin otoritesi??? 02 Nis 2020 23:07 #1

  • Mahsunkul
  • Mahsunkul Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Kıdemli Uye
  • Sadece adımı biliyorsun, hikayemi değil!
  • Gönderiler: 57
  • Teşekkür Sayısı: 17
  • Başarı: -3
Son zamanlar sürekli sosyal medyada olsun bu forumda olsun çalışanlar ve yöneticiler arasında bir tartışma bir şikayet ortamı var. Neden bir şikayet olduğunda şikayet edenin derdi dinlenmeden saldırılıyor? 2 büyük dernek var ve kurumlar hemen herbiri bu derneklere üye. Dernekler neden gerekeni yapmıyor?

Mesela bir kurumda gerçekten sıkıntı varsa dernek gerekli yerlere müracaat edip o kurum hakkında işlem yaptırabilir. Aynı şekilde personeldede sıkıntı varsa hakkında yasal bir süreç başlattırabilir. Ben öyle dedim sen öyle yaptınla dönmez bu iş. Her bir çalışanda derneğin dediklerini uugulamak zorunda olmalı.

Mesela maaş konusu. Neden bazı şehirlerde asgari ücretken bazı yerlerde 4 -4.5 civarlarında. İş aynı iş değil mi? Dernek kalkıp deseki arkadaşım fiztoterapistin uzman öğreticinin rehberlikcinin şöförün aşçının en düşük maaşı budur herkes buna uyacak. Çalışanların yasal hakları korunacaj. Uymayanlar cezalandırılacak.

Koskoca dernek bunlar sonuçta her türlü yaptırımı yapabilirler.

Deseki kurumlar kesinlikle gelmeyen öğrenciyi faturalandırmayacak, herkesi maaş üzerinden sınırlandıracak vs vs. Hangi kurum buna uymazsa milli eğitim tarafından kapatılacak yada başka bir yaptırım olacak.

Bir öğretmen kurumu lekeliyorsa işini düzgün yapmayıp kurallara uymuyorsa dernek bu çalışan hakkında gerekki yaptırımı uygulatacak.

Böyle olduğu zaman kurunun yanında yaşta yanmayacak. Türkiyenin her yerinde kamuda olduğu gibi bütün çaşışanlar eşit haklara sahip olacak. Ucu açık bırakırsanız herkes bir yere çeker sonuçta.

Bir çalışan ortalıkta bir şikayette bulunuyorsa aslı astarı olacak. En basitinden bazı kurumlar 15 günlük bazıları tam maaş verdi. Neye göre?

Bu şekilde olursa kimse zan altında kalmaz işini düzgün yapan insanlar aklanır diğer çürüklerde gerekli cezasını çeker.

Kaç gündür sosyal medyada fake yada değil herneyse bir sürü tartışmalar oluyor. Bir patronda kalkıp demiyorki arkadaşım senin derdin ne? Ne istiyorsun? Derdini öğrendikten sonra eğer haklıysa kurumuna yaptırımlar uygulanması gerekir.

Bakın bu tartışmaları veliler okuyor ve iyice tedirgin oluyorlar.

Çözüm şu değil " efendim bir sürü okul var madem öyleyse istifa etsin kimse zorla çalışmıyor " . Doğrudur okul çok ama insanlarda bir düzen içindeler kaplumbağa değiller. Bir an önce yetkililerin bu duruma el atması gerekir diye düşünüyorum
Herkes biliyor, geminin su aldığını.

Herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini.

Ve herkes biliyor, zarların hileli olduğunu.”
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Iyimserim
Sayfa oluşturma zamanı: 0.316 saniye
Sistem Kunena Forum