Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
O.E.R Forum Sayfasına Hoşgeldiniz

Lütfen tanıdıklarınıza ve arkadaşlarınıza forumumuzdan bahsediniz. Sizin desteklerinizle bu sayfalarda gençlerimizin geleceği ve sektörel sorunlarımız hakkında pek çok konuyu tartışacağız.

BAŞLIK: 2021 ZAM ORANI

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 12:59 #161

• türkiyem
  • türkiyem Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 813
  • Teşekkür Sayısı: 239
  • Başarı: 0
Tartanç hocayı bilmem ama benim inancımı zayıflattı buradaki yorumlar.. yüzde 16 nın altı büyük yıkım olur yüzde 25 üstü olması gerekendi .. neyse umutla beklemekten başka çare yok .. ve aklım almıyor enflasyon durumu ortada KDV durumu ortadayken bu oranlar nasıl dile geliyor ...
Son Düzenleme: 02 Şub 2021 13:14 yazan türkiyem.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 13:56 #162

• mart
  • mart Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 174
  • Teşekkür Sayısı: 78
  • Başarı: -2
Ülkedeki bütün her şeyin o zammı o kadar acele ile yapılıyor ki sabah ile akşam fiyatlar birbirini tutmuyor.O kadar aciz bir bakanlık bakanlık ve ona bağlı özel öğretim kurumlarımız var ki :evil: Onaylama sayfası açılmış ama ders ücreti alınmıyor diye onaylama yapılamıyor.Bunun kurumlara maliyeti işgüzar milli eğitim müdürlüklerin ödeneği geç yatırmalarına sebep olacaktır.Ödenmesi gereken sgk stopaj krediler vb ödemeler geçikmeye girecektir. :evil:

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 14:01 #163

• OzgunAdana
  • OzgunAdana Kullanıcısının Avatarı
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 8
  • Teşekkür Sayısı: 4
İlgili makamlar ve "sorumlu"lar şunu hala idrak edebilmiş değiller; baskı ve dayatmanın ortaya çıkaracağı sonuç iki yüzlülük ve sahtekarlıktır. İnsanlık tarihi buna şahittir.
Ücret belirleme stratejinizin de bir baskı ve dayatma türü olduğunu unutmayınız.
Ulusal anlamda ekonomik standart ve normları baz alarak ücret belirlemesi yapmak zorundasınız.
Bunun çözümü "zaten bir işe yaramıyorsunuz, belirlenen ücreti kabul etmek zorundasınız" demek değildir.
Bunu yaparsanız şayet baskı, dayatma ve ücretle dövmeye çalıştığınız kişi ve kuruluşlar buna farklı şekillerde reaksiyon gösterirler.
En tipik örneği teslimiyettir.
Başka biri sahtekarlıktır.
Bir diğeri yalakalıktır.
Ötekisi ise yapılan işin tamamen konudan uzaklaşmasıdır.
Bu tavırla ne gibi hedefler konuluyor anlamak mümkün değil.
İşini her ne şekilde yapıyor olursa olsun(ki denetlemek de sizin göreviniz), kim yapıyor olursa olsun; kurumlara sadaka verir gibi ücret belirlemek en hafif tabirle "cahillik"tir.
Yapılan işin hakkı bu kadardır demekle de işin içinden sıyrılamazsınız.
O halde aynı ücrete siz yapın, daha iyi yapın, daha sorumlu davranın, kaliteyi arttırın.
Siz yapmıyorsunuz, yapana da köstek oluyorsunuz.
Ancak biz biliyoruz ki sizin öyle bir derdiniz yok.
Baskı ve dayatmayla ortaya çıkacak insan tipi deneyini yaptığınız yetmedi mi?
Sonuç alamadınız mı? Sonucu anlamadınız mı?
Makam, koltuk ve siyaset basiretinizi bağlamış.
Kör olmuşsunuz.
Bu tutumun; ülkeye, eğitim alan bireylere, öğretmenlere, diğer çalışanlara ve kurumlara verdiği zarar ortadadır.
Bu zararın hesabı ve vebali de bizzat sorumluların boynunadır.
Son olarak en önemli konuyu belirteyim; bütün bu köstek ve duyarsızlıklara ve art niyete rağmen; sizin gücünüz bizim çocuklara faydalı olma çabamızı engellemeye yetmez.
Yol yakınken muhasebenizi yapın ve kendinizle yüzleşin, yoksa daha çetin bir hesaba maruz kalacaksınız.
Bu işi size rağmen bile olsa yapacağız.
Son Düzenleme: 02 Şub 2021 14:24 yazan OzgunAdana. Sebep: Sözcük tekrarı.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, AliGalipDursen, türkiyem ve bu kullanıcının diğerlerinden 1 teşekkürü var

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 14:42 #164

• garip
  • garip Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 959
  • Teşekkür Sayısı: 387
  • Başarı: -56
bakanlığın elinde resmi rakamlar var pandemi döneminde kurumların aldığı ödenek tutarıyla ilgili. bir çok kurumun gelirini ikiye katladığı ve bu veriler doğrultusunda 2021 zammının telafiler+ yüzde 10 olduğu belirtilirken " hayır efendim bu da bizim rakamlarımız, pandemi döneminde kurumların geliri yüzde 40'lara düştü ve işte belgeleri" diyecek temsilciler gerekiyor. bilmem anlatabildim mi???
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: rassmuss

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 14:59 #165

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
garip yazan:
bakanlığın elinde resmi rakamlar var pandemi döneminde kurumların aldığı ödenek tutarıyla ilgili. bir çok kurumun gelirini ikiye katladığı

Yani bu durumu tespit etmek o kadar zor mu?

Bilgisayardan kurumların mart ayı öncesi ödenek ortalamasını alsınlar, bir de haziran sonrası ortalamasını alsınlar. Kimin ne aldığı zart diye ortaya çıkar.

Böyle bir adaletsizlik varsa da bunun çözümünü bulacak olan yine bakanlığın kendisidir. Gerekirse %40-50 ciro kaybı olan kurumlara ek ödeme yapsın.
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: fahrettin75

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 15:02 #166

• Seydonaloji
  • Seydonaloji Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 55
  • Teşekkür Sayısı: 18
Milli eğitim bakanlığını bizim sektörün cirosu bağlamaz. Sektörün tanımlamasını ve ilgili görevlerini göz önüne alarak zam tayin etmesi gerekir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: türkiyem

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 15:09 #167

• garip
  • Platin Uye
arkadaşım ben zam talebine bakanlık yetkililerinin verdiği yanıtı yazdım. elbette ki sektörün cirosu belirleyici değildir, bence nitelik belirleyici olmalı, bilmem anlatabildim mi?

2021 ZAM ORANI 02 Şub 2021 15:10 #168

• garip
  • Platin Uye
sayın barış son 10 ayda yüzde 40-50 geliri azalan kurumlar olarak biraraya gelelim bakanlığa çıkalım, tuzu kurular gibi kem küm etmeyiz, rakamlarla, belgelerle konuşuruz.
Sayfa oluşturma zamanı: 0.481 saniye
Sistem Kunena Forum