Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün son yayınladığı Tereddüte Düşülen Hususlar yazısına göre daha önce yıllarca kurumumda çalışan sertifikalı zihinsel engelliler sınıf öğretmenlerinin atamalarını yenileyemiyorum.. Sebep olarakta sertifika programının 156 saat olmasını gösteriyorlar. 160 saat olmazsa çalıştıramazsın diyorlar....
hocam emeklilerin katıldığı dönemde eski kurslarda 156 saat yazıyor o zaman bakanlık öyle düzenlemiş fakat onun 160 saatten farkı yok aynı sistem bakanlığı arayın yada görüş yazısı istesin ilçe meb.
en kısa zamanda bakanlığın bu sorunu çözülmelidir. mebbiste artık çalışma izin teklifi verilirken kaç saat sertifikası var sorusu soruluyor onu tıklayıp giriliyor bakalım sonu nereye gidecek
2009 yılında bakanlık müfetişleri böyle bir sertifika olmaz dediler sonradan bakanlıkla görüşmeler yaptılar sorun çözüldü, 1 Ay önce bu durumu bakanlık yetkilisine bizzat sordum 156 saatlik sertifikadan haberdar değil haberdar olmadığı için sisteme böyle yansıtılmış.
Bizim İl Müdürlüğü Genel Müdürlüğü aradı genel müdürlüğün 156 saatlik kurslardan haberi yok biz öyle bir kurs mu düzenledik diyorlar.Görüş sorun araştırıp cevap yazalım dediler.
156 saatlik sertifikalı öğretmenlerin atamalarını yapmadıkları gibi sözleşmelerini de uzatmıyor il müdürlüğü....Tüm ülke geneline hayırlı uğurlu olsun....