Bence madde çok açık. Sadece kişiler bulundukları pozisyonda bir çıkar yol aramanın, "ş" fıkrasına uymayan durumlarından dolayı tali bir yol uydurup, sonuç çıkartmanın derdindeler. Maddeye ağa babaları müdahale edip görüş yazdırıp, değiştirmezlerse aşağıda ki gibi kabul etmekte yarar görüyorum.
Rehabilitasyon merkezinde eğitim verebilecek öğretmen kökenli kişiler kurucu olabilirler. Beden eğitimi öğretmenini atayabilirsiniz ama bununla ilgili ders yazabildiğiniz bir modülü gösteriniz lütfen.. Dolayısıyla sürücü kurslarına hitaben yazılmış "s" fıkrasında ki gibi çok kapsamlı yazılmasına gerek yoktur.
"veya" kelimesi, kendinden önce gelen cümleye bir alternatif yaratır. Psikolog veya Fizyoterapist eğitim fakültesi mezunu değildir. Bu sebeple kurucu olamaz. Şayet 3 yıl ve daha fazla süre ile rehabilitasyon merkezinde çalışmışlarsa bu durumda eğitim fakültesi şartı aranmaz. Yahut, 120 saatlik kurslara gitmiş ve geçmiş senelerde çalışmış ama şimdi çalışma şartlarını kaybetmiş kişilerde, 3 yıl veya daha fazla görev aldıklarını belgelerse onlarda kurucu olabilirler.
Sonuç olarak yeni mezun bir okul öncesi öğretmeni kurucu olabilir. Fakat, yeni mezun sınıf öğretmeni(sertifika alana kadar), psikolog veya fizyoterapist (3 yıl çalışma süresini doldurana dek) kurucu olamayacaktır.
Kolaylıklar dilerim...