barisltd yazan:
Sayın ALTINKESEN,
Valla ben sizin ne söylemeye çalıştığınızı anlamadım.
1. Madde eğitim fakültesi diyor. Doğru. Bir itiraz yok bu konuda zaten. Sadece hangi eğitim fakültesi belli değil.
2. Madde öğretmen/uzman öğretici olarak atanabilmeli diyor. Burada da anlaştık.
Şimdi sorun bu ikisinin birlikte istenip istenmediği!
Benim Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü mezunu çalışanım var. Eğitim fakültesi mezunu. Aynı zamanda ataması öğretmen olarak yapılmış.
Şimdi bu kişi yukarıdaki şartlara uyuyor mu?
Gelelim 3. şarta... Burada "veya dediğine göre bu 3 maddeyi ancak 2 türlü anlayabiliriz.
1 ve 2 veya 3
1 veya 2 veya 3
Bahsettiğim Beden Öğretmeni öğretmeni 10 yıldır çalışıyor. Yani 3 yılı da doldurmuş.
Şimdi yukarıdaki kriterlerden hangisine uymadığını söyleyebilirsiniz?
Eğer MEB derse ki, sadece eğitim programlarına imza atmaya yetkili öğretmen/uzman öğretici temsilci olabilir o zaman sizin dediğiniz gibi olur. Eğer niyet buysa zaten kısa süre sonra Tereddüte Düşülen Hususlar yazısı yayınlanır ve bunu öğreniriz.
Diğer taraftan, eğer MEB böyle bir görüş yayınlarsa, örneğin bir Okul Öncesi Öğretmeninin yapacağı temsilciliği bir Matematik öğretmeninin yapamayacağını düşündüren mantık nedir?
barış bey benim ne demek istediğimi gayet iyi anlamışsınız teşekkür ederim anlatmaya çalıştığım tamda bu zaten.. zaman içinde meb den bir düzeltme yayımlanır öğreniriz neymiş değilmiş.
3 yılını doldurmuş imza atmaya yetkili eğitim personelinden bahsetmiyorsa beden eğitimi öğretmenide kurucu temsilcisi olabilir.
matematikçide çok iyi bir yönetici olabilir tabiki. bende çok güzel eczane yönetebilirim mesela ama açmama izin vermiyorlar bana göre günümüzde market idare etmek gibi bir şey sonuçta ,ilaçlar elle hazırlanmıyor hazır geliyor değil mi.. yapabilirim ama izin vermiyorlar.. birazda bu açıdan düşünün derim..