barisltd yazan:
Peki neymiş kurum temsilcisinin yetkileri:
Kurum açmak, kapatmak, devretmek... Yani çok yetkisi varmış değil mi?
Ben ne yazmışım? Kurumsal kimliği temsil eden kişi... Kurumu açan, kapatan kim? Temsilci mi, yoksa tüzel kişilik mi? Kurum temsilcisi bir şirketin hissedarlarından habersiz kendi kafasından kurumu açıp, kapatıp, devredip bu tür şeyler yapabiliyor mu? Yapamıyor! Bunu belirtmek bile aptalca!
Kurum temsilcisinin kurumda odası bile yok!
Türkçede "Veya" nın anlamı ne zamandır "ve", yada sizin tabirinizle "artı" olarak kullanılıyor?
1. bağlaç Ayrı olmakla birlikte aynı değerde tutulan iki şeyi anlatan kelimelerden ikincisinin önüne getirilen söz, yahut
"Ben Atatürk'le üç veya iki defa karşılaştım." - B. Felek
2. Olacağı sanılan, seçime bırakılan şeyler ikiden çok olduğunda kullanılan bir söz
"Sen, ben veya başka birileri."
Yetkiden bahsediyoruz değil mi kurum temsilcilerinin yetkilerinden almak satmak devretmek vb. Bu işleri yapmada yetkili kılınmış kimselerden bahsediyoruz. Siz bir kişiyi bu yetkilerle göreve başlatıyorsunuz sizi yani kurucuyu temsil ediyor. Kurumda mali işleri yönetecek kimseden bahsediyoruz. Hiç kimse kendisi dışında bu yetkilerle bir kimseyi görevlendirmez kurumunu bir başkasına satar ama bu yetkilerle ailesi , kendisi dışında yetkili kılmaz kimseyi SORUN TAMDA BURADA zaten. O kadar fırtına bu yüzden kopuyor meslek elemananı olmayan, yetkisi elinden alınıp, kurucu temsilcisine verilecek olan tüzel kişiler kurumlarının 8/2018 sonrasını öngöremiyorlar ya kapıya kilit vuracaklar yada yetki devri yapacaklar…..telaş tamda bu yüzden nakış dikişi edebiyatının nedeni budur.
Ve,veya vb konuya bakış açısı ile ilgili… daha öncede yazdım eksik olabilir ama anlatılmak istenen tamda aşağıda yazdığım gibidir gerisi boş laftır……..
MİLLİ EĞİTİM BİR BELGE İSTİYOR PEKİ NEDİR BU BELGE;
1. Kurucu temsilcisinin eğitim fakültesi mezunu olduğunu gösterir belge. EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARINA ÖĞRETMEN DENİR.DEĞİL Mİ????
2.kurucu temsilcilerinin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine öğretmen ve uzman öğretici olarak atana bileceğini gösteren belge.
Şimdi barış bey siz diyorsunuz müzik öğretmeni vb milli eğitime evrakları verin bu kurumlara ataması yapılır. değil mii?????
Şimdi eğitim fakülte mezunları öğretmen olduğuna ve özel eğitimlere atanabildiklerine göre sizin ayrı bir madde olarak iddia ettiğiniz 2 madde gereksiz olmuyor mu 1. Madde zaten 2. Maddeyi kapsıyor mu? ayrı bir şart olarak bunu görmeniz yanlış olmuyor mu. MİLLİ EĞİTİM BU KADAR MI CAHİL?????
Burada asıl anlatılmak istenen bu kurumlara eğitim personeli olarak atanabilen eğitim fakültesi mezunlarıdır. Bunlarda fiiliyatta şu an görev yapan personeldir.
3. madde zaten net. Kurumda en z 3 yıl çalışmış eğitim personeli nden bahsediyor.